افراد مشاوره کننده:
مسئولین کلیه واحدهای بهداشتی اعم از بهداشت خانواده، بهداشت محیط، بیماری های واگیر و غیرواگیر، بهداشت روان و ... می توانند درخواست کننده مشاوره باشند.
موضوعات مورد مشاوره:
کلیه موضوعات بهداشتی مورد سوال و نیازمند بررسی بیشتر در هر یک از واحدهای بهداشتی موضوع مشاوره محسوب می شود.
اطلاعات مورد نیاز جهت انجام مشاوره:
ابتدا فرم اطلاعاتی تکمیل شده به این ترتیب که واحد مورد مشاوره مشخص می گردد و سپس کلیه اطلاعات لازم در مورد مشکل موجود در فرم مشاوره بهداشتی ثبت شده و به مرکز مشاوره ارسال می گردد.
نوع مشاوره:
بر اساس نوع و وسعت مشکل، مشاوره می تواند به صورت اورژانس و یا غیراورژانس انجام شود.
روند ارسال اطلاعات:
در ابتدای انجام هر مشاوره فرم ها و اطلاعات لازم جمع آوری شده، یک نسخه از آن در مرکز مبداء ثبت شده و سپس ارسال می شود. یک نسخه از کل اطلاعات در مرکز تخصصی نیز ذخیره می گردد. هرگونه پاسخ به مشاوره چه به صورت همزمان و چه غیر همزمان توسط مرکز تخصصی ثبت و سپس به مرکز مشاوره کننده ارسال می شود. بدیهی است که پاسخ مشاوره توسط مرکز مشاوره کننده نیز ثبت خواهد شد. به این ترتیب در هر دو مرکز کل اطلاعات جهت استفاده آینده ثبت شده و در دسترس خواهد بود. لازم به ذکر است که بعد از انجام مشاوره و دریافت پاسخ نهایی یک نسخه برگه مشاوره مهر شده توسط پزشک درخواست کننده مشاوره و پاسخ دهنده به مشاوره در هر دو مرکز، جهت انجام امور اداری و مالی، باید نگهداری شود. زمان تبادل برگه ها بین دو مرکز بر اساس تعداد مشاوره های انجام شده از حداقل هر ماه یک بار تا حداکثر هر شش ماه یک بار متغیر خواهد بود.
مشاوره غیراورژانس:
در هر مرکز مشاوره کننده در هر شیفت کاری یک نفر سرپرست شبکه بهداشت مسئول راه اندازی سیستم و اطمینان از برقراری ارتباط صحیح با مرکز تخصصی می باشد. در مرکز تخصصی در هر شیفت کاری یک نفر پرستار مسئول شیفت بخش مراقبت های ویژه مسئولیت راه اندازی، کاربری و دریافت مشاوره ها را بر عهده دارد (با توجه به مستقر بودن تجهیزات در این بخش). با توجه به غیر اورژانس بودن این نوع از مشاوره ها، پرستار مسئول بعداز اطمینان از تکمیل بودن اطلاعات ارسال شده، آنها را در اولین فرصت به پزشک مسئول هماهنگ کننده که معمولا در شیفت کاری صبح حضور دارد تحویل می نماید. پزشک مربوطه بعد از کنترل اطلاعات و اطمینان از تکمیل بودن آن، با توجه به درخواست انجام شده و یا محتوای مشاوره آن را به پزشک مسئول در معاونت بهداشتی و واحد مربوطه ارائه و پاسخ آن را دریافت می کند. پاسخ داده شده به مشاوره با نظر پزشک هماهنگ کننده و توسط پرستار مسئول شیفت به مرکز درخواست کننده ارسال می شود.
مشاوره اورژانس :
این نوع مشاوره مانند سایر موارد اورژانس بلافاصله بعد از دریافت توسط سرپرستار مسئول شیفت بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری به پزشک مسئول در معاونت بهداشتی ارائه شده و پاسخ آن را نیز بعد از دریافت به مرکز مشاوره کننده ارسال می شود.